Hvorfor være normal?

En giftig jul!!!

Julen har egentlig aldrig rigtig betydet super meget for mig men har altid elsket at tage i Tivoli i julen samt hygge med gløg og æbleskiver men i søndags besluttede vi(JEG)at nu skulle der købes juletræ, synes at julen går alt for hurtig og har altid drømt om at have et juletræ stående i stuen fra den 1 dec.

Planen var at vi selv skulle ud og fælde et selv hvilket jeg aldrig har prøvet og som københavner pige har man ikke lige haft muligheden for dette.

På vej i bilen kom vi forbi en vildt hyggelig landsby lige i udkanten af Ballerup som hedder Grandtoftegaard, her er der hestevogne, gamle stråtækte huse , økologisk gårdbutik, små boder med øko ting, og her i blandt også ØKO juletræer.

Jeg ANEDE ikke at almindelig juletræer faktisk er fyldt med  gift/sprøjte midler, det kom lidt som et chok for mig. Køber du et økologisk juletræ, belaster du miljøet mindre, end når du køber et ikke-økologisk dyrket juletræ. De konventionelle juletræer sprøjtes med pesticider mod ukrudt, skadedyr og lus. I den økologiske produktion bruger man i stedet mere miljøvenlige metoder til at sikre sunde træer – eksempelvis husdyr til at fjerne ukrudt.

Fair Trees juletræer sælges i hele Europa. Fair Trees er Fair Trade. Det er jul med god samvittighed. Når du køber et Fair Trees juletræ, får du sikkerhed for, at der er udvist størst mulig hensyn til mennesker og miljø. Fair Trees er godkendt af Fair Trade Danmark. Fair Trees bliver produceret på Fair Seeds, som er medlem af World Fair Trade Organisation. Med køb af et Fair Trees juletræ sikrer vi uddannelse, sundhedsfremme og udvikling for lokalbefolkningen i Georgien ? et af Europas fattigste lande, hvor juletræsfrøene indsamles……. og det at hjælpe andre er det som julen drejer sig om  for mig?

Vil lige sige jeg egentlig ikke går super meget  op i øko men tænker faktisk at det måske er på tide at begynde at gøre det.! Og samtidig støtte en god sag.

Så søndagen stod på pyntningen af træ samt lave juledekoration til lyder af julemusik og selvfølgelig  gløg og æbleskiver som der hører sig til ??

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Hvorfor være normal?